Keski-Suomen Yhteisöjen Tuki ry (KYT)

 

Työkokeilussa voit näyttää taitojasi tai kokeilla uutta

Työpaikalla toteutettavan työkokeilun avulla voit saada jalkasi työpaikan oven väliin, kun palaat työmarkkinoille. Kokeilupaikkaa kannattaa hakea itse, mutta myös TE-toimistosta saat tietoa työnantajista, jotka voivat ottaa sinut työkokeiluun. Palkkatuki.fi – sivulta löydät Keski-Suomessa avoinna olevia työkokeilupaikkoja yhdistyksissä

Työkokeilu ei ole työsuhde, eikä siitä aiheudu järjestäjälle kustannuksia. Työkokeilun aikana olet oikeutettu samaan työttömyysturvaan kuin työttömänä. Jos olet sopinut työkokeilusta työllistymissuunnitelmassa tai sitä korvaavassa suunnitelmassa, voit saada työttömyysturvan korotettuna. Korotusosan maksamisesta päättää työttömyysetuuden maksaja eli työttömyyskassa tai Kela. Työkokeilun kesto on enintään kuusi kuukautta, 4-8 tuntia päivässä.

Työkokeilussa voit näyttää työnantajalle osaamistasi ja motivaatiotasi. Kun kokeilet työtehtäviä, voit myös yhdessä työkokeilun järjestäjän ja TE-toimiston kanssa selvittää, mitä muuta tukea tarvitset palataksesi työelämään.

Mitä työkokeilun jälkeen? 

Oma arviosi työkokeilun sujumisesta on tärkeä jatkon suunnittelussa TE-toimiston kanssa. Myös työkokeilun järjestäjä antaa palautetta työkokeilusta ja suosittelee jatkotoimia.

Työmarkkinoille paluuta voidaan työkokeilun jälkeen tukea esimerkiksi palkkatuetulla työllä, koulutuksella tai työhönvalmentajan palvelulla.

LUE LISÄÄ

Työkokeilun sopimuslomakkeet löytyvät täältä.

Vastaa